EMBODIED JUNG

                                      Sessies belichaamde Jungiaanse therapy op locatie In Amsterdam of online:
                                  Stuur een (Whatsapp) bericht naar Tel: 031647785487 of email: Info@soulmatter.nl

**** Of plan een gratis kennismakingsgesprek Hier  Het lichaam is de drager van emoties, leegte en het verlangen.

Velen worden ingewijd door zelf aan werk te gaan met meditaties of Psychedelica. Het gaat soms fout waardoor men kan belanden in wat genoemd wordt als ' Kundalini Crisis' . Ben je hier terecht gekomen en weet je niet hoe verder? 

Neem contact: Info@soulmatter.nlJouw Lichaam is jouw steen der wijzen.De mens is hier op aarde om nieuwe verbindingen te creëren. Wanneer levensenergie niet mag stromen om verder te transformeren dan ontstaat er ziekte. 

Embodied Jung is een holistisch diepte therapie. In het Nederlands zou je de term belichaming kunnen gebruiken voor embodiment. Diepte therapie is een therapie vorm gebaseerd op de leergang van Carl Gustav Jung. 

De belichaming geeft ons bestaan hier op aarde aan: De ziel zoekt naar 'een zijn' in de materie van het lichaam en zijn omgeving: True Incarnation.

Wanneer de ziel zijn staat van zijn die het voorbestemd is heeft gevonden dan is de ziel belichaamd. 

Het leven van de mens is een realisatie van bezieling en belichaming. 

Het paradox echter is dat alles is al in de 'matter' aqua het lichaam.  Met andere woorden het is de steen die de ziel onderwijst. 
Belichaming en bezieling zijn woorden die ons helpen deze alchemistisch process te benaderen. 

Diepte therapie is een therapievorm die verder gaat dan de cognitie: de  focus ligt op de beleving en de ervaring. Diepte therapie  gaat ervan uit dat er geen scheiding is tussen de psyche/ ziel en de materiële werkelijkheid waar we in leven. 

Een mens heeft zijn eigen pad dat niet loss te zien is van zijn eigen omgeving. 

Embodied Jung stelt de belichaming als het doel van wat C.G Jung individuatie heeft genoemd. 

Individuatie kan je eenvoudig voorstellen door het beeld van het zaad waar de essentie van wat het is zit. Elk zaadje is bestemd om iets te worden. Individuatie gaat over het leren kennen van die kern (het zaad) en het te  laten groeien en worden wat het bestemd is om te worden.  

De zoektocht van de mens is de belichaming: het transformeren van metaal naar goud zoals de alchemisten dat hebben genoemd:

Het vinden van de steen der wijzen, de Alchemistisch Opus. 

De drang tot creatieexpressie en verbinding bewegen ons.

Diepte therapie richt zich op de diepere onbewuste lagen van de psyche. Ondanks dat Carl Jung de nadruk heeft gelegd op het lichaam in zijn theorie, zijn er maar weinigen die het lichaam hebben weten te integreren in deze therapie.  Ik bied je met Embodied Jung Soul&matter een unieke benadering waar somatische kennis de symbolische en archetypische wereld ontmoet. 

Wij zijn er ons vaak niet van bewust van hoe ons gedrag en onze percepties beïnvloed zijn door het onbewuste.  Met mij werk je samen om toegang te krijgen tot de diepre lagen van je zelf.

Diepte therapie werkt met het vermogen om te verbeelden om te helen. Mijn perspectief met Embodied Jung is dat ik ervan uit ga dat het lichaam de ingang is naar de verbeelding. Het lichaam laat ons de weg van de psyche/ziel zien.  

Deze benadering van diepte therapie is het resultaat van mijn jaren lange passie met Butoh dans, fysiek theater, somatisch en energie leer. Embodied Jung stoelt op wetenschappelijk en ervaringsgerichte kennis van Somatisch werk en energie werk en de creativiteit van dans en theater.

Waar andere diepte therapieën bij de symbolen en de interpretatie van beelden blijven hangen, is de kern van Embodied Jung de materialisatie en manifestatie van het symbolische en het archetypische:  De Schepper in Jouw.