EVENTS

Workshop: Embodied Dreamwork: The  Shadow : 15/10/22

#dreamwork #embodieddreamwork #imagination #shadowwork #cgjung #jungian

In this workshop you will learn to understand dreams by using #body , #embodiment and #movement. We will focus on recognising the #shadow and how it shows itself to you in the #dream. The guiding structure of the work on the shadow in this workshop is #theVictim triangle.

For whom: for everyone interested in #imagination, #embodiment, #dance and #theatre or psychology. For everyone who wants to learn how the #dream is a message and an experience from and into the body. Also if you want to use your dreams as a source of #creativity this #workshop is for you.

When: 15/10/2022 . 10h.00-17h.00.

Investment: 85 euro.
Where: from the confort of your own space: zoom online. You will receive a link on registration.
Contact :
Info@soulmatter.nl

******

Your guides in this adventure is:

Zilla Kooij: Therapist: Jungian Work, Somatics, Constallations and dream work.
See also: Zilla Kooij's
https://www.linkedin.com/in/zilla-kooij-b9899a8
zilla@kairos-salutogenese.nl
Bouchra Arbaoui Phd. Jungian Analyst, Artist, Somatics and Energy work.

Info@soulmatter.nl

Www.embodiedjung.comWorkshop: Embodied Dreamwork:

22 January 2022

In this workshop you will learn to understand dreams by using body, embodiment and movement. We will focus on recognising the shadow and how it shows itself to you in the dream.

For whom: for everyone interested in imagination, embodiment, dance and theatre or psychology. For everyone who wants to learn how the dream is a message and an experience from and into the body. Also if you want to use your dreams as a source of creativity this workshop is for you.

When: 22 January 2022. 12h.00-16h.00.

Investment: 55 euro.

Where ; TACA, Borgerstraat 102, 1053 PW Amsterdam

Contact : Info@soulmatter.nl

0647785487

Your guide in this adventure is:

Bouchra Arbaoui Phd. Jungian Analyst, Artist, Somatic and Energy healer.

Organised by :Soul&Matter 


Workshop Kleur: 3 en 14 november 2022 

Ik werd geraakt door kleur tijdens mijn opleiding Aura Touch. Elke chakra heeft een kleur en de uitnodiging was om elke kleur tot je bewustzijn toe te laten. Bij iedereen was er iets getriggerd!

Kleur is neutraal zei de docent. Daarmee bedoelt ze waarschijnlijk dat kleur is en dat iedereen zijn aanvulling daaraan geeft maar dat kleur datgene niet per se is. Kleur heeft het vermogen om ons te raken in de diepte van ons ziel. Het heeft het vermogen de complexen aan te wakkeren waar wij geen idee van hebben. Het wakkert ze in een ander licht op een subtiel en geleidelijke manier aan

Kleur heeft iets Mercuriaans: Kleur is nooit vast en het kent verschillende "shades" en tinten. Groen is niet alleen maar groen en...welke groen bedoel je dan eigenlijk? Zien wij wel dezelfde groen

Kleuren dagen onze dualistische neigingen uit en laten ons een chromatische wereld beleven op een manier die intuïtief en steeds in beweging is. In elke kleur, net zoals in elke archetype, is dialectiek/conflict ingebed

Kleur is heel erg gevoelig voor licht! En schaduw!

Kleur is immanent en transcendent tegelijk.

Kleur is een archetype.

Kleur is beweging.

Kleur is een goede vriend van illusie en schoonheid...

Als onderzoeker kon ik het natuurlijk niet daarbij laten en ging op zoek naar kleur en psychologie in wat dicht bij mij stond. Ik wam bij Jung en alchemie, Goethe en Rudolf Steiner om terug te komen naar kleur in de heling tradities van Noord-Afrika, mijn wortels!

Kleur is niet uit te leggen, kleur is om te ervaren. Kleur onderga je. Elke dag als je slaapt en als je wakker wordt. Er wordt beweerd dat kleur tussen licht en duisternis ontstaat.

Kleur is voor mij beweging: het bewustzijn die aan het bewegen is.

Kleur is e-motie zou je kunnen zeggen en je zou daardoor denken dat het alleen maar subjectief is. Toch is kleur objectief in het menselijke bewustzijn, anders was het niet gebruikt in verschillende tradities om te helen. Kleur 'maakt deel' van de structuur van de psyché.

Kleur is in de kern: een archetype dat kan geactiveerd worden.

Ben je benieuwd naar kleur? Dan nodig ik je uit om met mij deze avontuur te delen in 2 gelegenheden.

De eerste: 

Workshop kleur als bevrijding: gaat over de alchemie van kleur in Gnawa dans: daar ga ik je naar de wereld van deze heling muziek en dans uit Noord-Afrika brengen en werp ik met jullie een Jungiaanse blik op deze traditie en het gebruik van kleur.

Online (3 november 2021 om 19:30. 90 minuten op basis van donaties)

De tweede: 
 Workshop Kleur als Poort van Bewustzijn en Heling is gericht op het ervaren van kleur als een archetype en hoe je ermee therapeutisch voor jezelf en/of voor een andere zou kunnen werken.

In Amsterdam (14 november 12uur -17uur/ Je eigen investering: 50 euro)

Neem contact met mij: Bouchra Arbaoui Info@soulmatter.nl


Workshop: Dromen Belichaamd: 4 december 2021.

Met Zilla Kooij. 

In de winter van 2021 delen wij graag het resultaat van ons onderzoek naar de integratie van lichaam en belichaming in droomwerk

We introduceren 2 verschillende manieren om tot de belichaming van dromen te komen:

1. De belichaming van droomfiguren, en

2. De droom als Ruimte

In deze workshop brengen we 2 vaak gescheiden werelden bij elkaar; droomwerk en lichaamswerk (somatisch werk en belichaming). Wanneer je deze twee in je beoefening integreert, kun je dieper en effectiever werken en is je werk verankerd in de realiteit van het lichaam en de realiteit van het dagelijks leven. De resultaten hebben meer diepgang en leiden tot veranderingen en transformatie.

Met droomwerk zijn allerlei levensthema's duidelijk in beeld te brengen: Zelf-sabotage, onzekerheid, meer willen dan mogelijk is binnen je huidige energie, stress, uitstelgedrag, passiviteit, overactief gedrag zonder reflectie, kortom allemaal gedragspatronen die een beetje uit balans worden zichtbaar in de droom.

We werken met wat zich aandient aan dynamiek en archetype. Door de droom in het lichaam te ervaren, ontstaat een integratie van de resolutie die in de droom is ingebed. Je zult merken dat de puzzelstukjes op hun plaats vallen, de woorden die je droom kunnen uitdrukken komen van de wijsheid van je hele lichaam.

We werken met nachtdromen en in kleine groepen. De plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in.

Voor wie:

Voor iedereen die geïnteresseerd is in droomwerk en/of lichaamswerk.

Wanneer: Winter 2021. 4 december. 10.00-16.00. Inclusief lunch pauze, zelf eten meenemen.

Eigen investering: 75 euro.

Zorg voor kleding waarin je comfortabel kunt bewegen. Vergeet niet je dromen mee te nemen.

Locatie; TACA, Borgerstraat 102, 1053 PW Amsterdam

Contact :info@soulmatter.nl